araba-kullanan-erkek

Lüx araba markaları, dünya genelindeki popülerlikleri ile birlikte, gelecekteki araç satışlarının ve küresel otomobil endüstrisini şekillendiren trendleri belirler. Lüx kelimesi bugün hayatında her anında kullanılıyor. Evlerden kıyafetlere, elektronik aletlerden arabalara birçok farklı ürün lüx olarak tanımlanıyor.

 

Bu ürünlerden belki de lüx kavramını en çok hissettiren olan arabalar ise görüntüleri ile dışarıdan dahi farklı olduklarını belirten noktalara sahip. Lüx araba markaları da diğer binek araçlardan farklı şekilde üretilen bu otomobiller ile en yeni teknolojileri piyasaya sürerler. F segmenti olarak da geçen lüx bir arabaya sahip olmak aynı zamanda bir statü sembolüdür.

 

Öncü Vip Dizayn olarak detaylı şekilde hazırladığımız içeriğimizde dünya genelinde en çok tercih edilen lüx araba markaları neler detaylı şekilde listeleyeceğiz.

 

Ayrıca Lüks ve Konforlu: VİP Araç Yapımı ile İlgili Merak Edilenler başlıklı içeriğimizi okuyarak lüx otomobiller arasında yer alan vip araçların yapım süreci hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

En Popüler 8 Lüx Araba Markası

lüx araba içiLüx arabaların tanımı en basit şekilde, yüksek donanıma sahip, ultra konforlu ve teknolojik donanıma sahip olan araçlar olarak verilebilir. Ancak yeni araçları piyasaya sürmek kolay bir iş değildir.  Otomobil firmaları tarafından yıllar boyu süren araştırmalar sonucu ortaya çıkan lüx arabalar, uzun testlere tabi tutulur. Kalıplara uyan modeller için bile yıllar süren geliştirmeler gerekir.

 

Lüx araba markaları, tutarlı ilerlemenin ön koşul olduğu ve  birçok farklı model arasından sıyrılmak için olağanüstü konfor, performans gibi özellikler ile araçlarını geliştirir. Lüx araba arayışındaysanız teknik olarak bilmeniz gereken özellikler bunlar. Şimdi dünya genelinde en popüler lüx araba markaları neler bir göz atalım.

1. Porsche

Porsche arabaDünyaca ünlü Porsche'yi dahil etmeden en lüx araba markaları sıralaması yapmak elbette imkansız. Alman lüx otomobil markası olan Porsche, birçok farklı spor otomobil sunmaktadır. En popüler model elbette ilk nesli 1964 yılına dayanan Porsche 911'dir. 50 yıldan fazla bir süre sonra bile markanın amiral gemisi modeli hala aynı estetiği ve ismi koruyor. Dolayısıyla Porsche, kaliteli lüx otomobiller sunan bir marka olmaya devam ediyor

2. Maserati

Lüx maserati içiİtalyan otomobil üreticisi, lüx, spor ve yarış otomobilleri konusunda uzmanlaşmıştır. Lüx otomobil markası 1914 yılında Maserati kardeşler tarafından kurulmuştur, logosu Bologna kentindeki Neptün çeşmesinden esinlenen bir üç dişli mızraktır. Birkaç kez satın alınan ve daha sonra satılan Maserati, günümüzde FIAT çatısı altında üretim yapmaktadır.

3. Aston Martin

Lüx araba markaları listesi yaparken, James Bond filmleriyle öne çıkan İngiliz markası Aston Martin’e nasıl yer vermeyiz? 1913 yılında pilot Lionel Martin, Aston Clinton yarışına katılmak için bir araba yarattı ve daha sonrasında bu iki ismin birleşmesiyle Aston Martin ortaya çıktı.

 

Logosunda Mısır tanrısı Khepri bir böcek olarak sembolize edilen Aston Martin, şık ve hızlı otomobillerin mükemmel birleşimini temsil eder. Aston Martin Vantage, Rapide veya 1964 yapımı James Bond filmi Goldfinger'da yer alan ilk model olan DB5'in soyundan gelen DB11 günümüzdeki en popüler modeller arasında yer almaktadır.

4. Bentley

Siyah bentley anahtarlıkLüx araba markaları arasında belki de en tanınanı Bentley’dir. Bentley, 1919 yılında Cricklewood, Kuzey Londra'da kuruldu. Bugün Bentley birçok farklı lüx sedan ve SUV modelin üretimini yapmaktadır. Amiral gemisi olan yaklaşık 5 metre uzunluğunda, 2500 kg ağırlığında ve 558 beygir gücünde olan Bentley Continental dünya üzerinde en çok bilinen lüx araba modellerinin başındadır.

5. Ferrari

Ferrari amblemFerrari, muhtemelen dünyanın en popüler ve tanınmış lüx araba markasıdır. Scuderia Ferrari 1929 yılında Enzo Ferrari tarafından kurulmuştur. Enzo, Scuderia Ferrari'yi kurmaya karar verdiğinde yarış pilotuydu. Dünyaca ünlü logosu, şahlanan at olan Ferrari tarih boyunca ikonik lüx araba modelleri üretti.

6. Lamborghini

Lamborghini amblemLüx araba markaları arasında mutlaka Lamborghini bahsetmek gerekir. Lamborghini 1963 yılında Ferruccio Lamborghini tarafından kurulmuştur. Başlangıçta savaş sonrası İtalya'da traktör yapımında uzmanlaşan Ferrucio Lamborghini, 10 yıl içinde şirketi büyüterek günümüzde herkes tarafından bilinen hale gelmesini sağladı. Lamborghini grubu daha sonra kendisini sadece prestijli lüx otomobillerin yapımına adadı.

7. Rolls-Royce

Rolls-Royce arabaRoll Royce 1904 yılında otomobil üretmeye başladı. 1910'da ölen Charles-Royce tarafından yaratılan "RR" markasının logosu kırmızıdan siyaha dönüşerek son halini aldı. 1971 yılında kamulaştırılan Rolls Royce, sonunda Rolls Royce Motors adı altında otomotiv bölümüne sahip olarak araç üretimine odaklanmıştır. Listelediğimiz birçok markanın aksine Rolls Royce sadece SUV ve lüx otomobiller sunmakta, spor otomobiller üretmemektedir.

8. Mercedes-Benz

Siyah öncü vip araçMercedes-Benz, birinci sınıf, spor ve lüx otomobil üreticisidir. Aynı zamanda otobüs ve kamyon da üretiyor olsa da Mercedes markasının dünya üzerinde bilinirliğini ürettiği lüx arabalar artırmaktadır. Mercedes tarafından üretilen Vito araçlar, boyutları ile sedan otomobillerden ayrılsalar da lüx otomobil kavramını tamamen karşılarlar.

 

Öncü Vip Dizayn, bayiden 0 kilometre olarak alınan Mercedes Vito 114 CDI ve Mercedes Vito Select 124 CDI  araçları, deneyimli ustaların sayesinde en ince ayrıntısına kadar dikkat ederek vip araca dönüştürmektedir. Belirli kalıplarla çalışmayan ve her araçta farklı dizaynlar uygulayan işinin ehli ustalar sayesinde vip araç dizaynı Mercedes araçlara uygulanır.


vip araç arkadan görünüm

Hazır vip araç satışı ve size özel vip dizayn olarak iki farklı seçenek sunan Öncü Vip Dizayn, son model teknolojik donanımları tüm araçlarında sunarak lüx ve konforlu seyahatler sağlar. Üst düzey malzeme kalitesi ve tecrübenin birleşimi ile ortaya çıkan araçlar, uzun yıllar boyunca aynı kalitede kalmaları sayesinde de ekonomik bir çözüm yapmanızı mümkün kılar. Siz de lüx ve vip araç ihtiyacınız için Öncü Vip Dizayn ile iletişim kurabilirsiniz.

 

Aynı zamanda Hangi Araçlar VIP Olur? VIP Araç Tasarımları ile İlgili 6 Detay başlıklı yazımızı ve vip araçlar hakkındaki diğer blog içeriklerimize de göz atabileceğinizi unutmayın!

paylaş
3,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

09.12.2022Öncü VİP Dizayn Otomotiv

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu
Loading